Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on joulukuu, 2023.

Vuosi vaihtuu

Alkavalle vuodelle toivon monia hyviä päiviä, juuri niin paljon kuin niitä tulee. Aion asennoitua uuteen vuoteen samalla tavalla kuin olen vuonna 2023 asennoitunut Ajattelen, että päivien hyvyyden tai huonouden saa ratkaista  aika pitkälle itse. Uusi vuosi alkakoon!.

Tarkkana taas!

Kerran aiemminkin on pitänyt olla omaa pihaa putsatessa tarkkana, syy oli ihan sama kuin tänäänkin. Sain nopeasti lumikolan tyhjäksi,  myös postilaatikolle mennessä sai olla tarkkana, ettei jää mihinkään lumikasan alle.  Mutta hyvin sujui lehden haku taas kerran ja kerrankin olin ajoissa!

Loppuvuoden paras päivä

No, olihan se! Kaupungilla tuli oltua ja Taalintehtaan autolla mentyä. Toinen reissu meni saman kaavan mukaan,  hyvä mieli on tullut.  Reppuni oli todella painava, niukin naukin sain sen nostettua viereiselle penkille. Kotiin päästessä oli mukavaa,  kun Marko toivotti minulle hyvää uutta vuotta, minäkin toivotin hänelle!  Toivottavasti meille tulee hyvä vuosi myös  ensi vuonna!

Olin iloinen

Olin niin iloinen, kun sain mieluiset lahjat. Kalenterin kirjoittamisen saa aloittaa heti uudenvuodenpäivänä, tätä ei olekaan tuon kalenterin kanssa kovinkaan usein tapahtunut. Melkein aina on ollut jokunen päivä edellisestä vuodesta, mutta nyt vuotta 2024 aloittaessa ei ole ihan näin. Helmikuulle tulee ylimääräinen karkauspäivä, mutta mitään muuta ihmeellistä ei ole tulossa.  Joulu on mahtavaa!

Onko iloa?

Kyllä sitä on!  Tänään on ollut iloinen päivä, juhlalautasilta on syöty monta päivää, nyt otetaan arkilautaseet! Oli tosi hienoa saada Luonnonystävän vuosikirja jo kahdeksatta kertaa! Nyt saan kirjoittaa heti viikon alusta asti,  se on tosi mukavaa!  Jouluaatto oli niin reipastahtinen,  että hyvä oli, että jaksoin koko päivän!  Joulutervehdyksiä oli tullut niin mun sivuille kuin tarinoihinkin, tää on niin mahtavaa!

Joulupäivä 2023

Joululahjat olivat taas mieluisia,  enpä usko, että mitään niistä täytyy vaihtaa. Olen aina saanut hyvin mieluisia joululahjoja, se on aina ollut todella mukavaa.  Aika paljon on ollut myös joulutervehdyksiä,  osa on ollut tarinoissa ja osa on tullut kommentteihin. Marraskuu oli erityinen kuukausi, koska minulla ja Markolla tuli vuosi Facebook-kaveriutta täyteen.  Toki me nähdään myös livenä aina silloin, kun ajosarjat osuvat Saloon. Se on myös mukavaa!

Viikko vielä....

Tämä viikko on todellakin laittanut minut miettimään. Olin miettinyt sitä,  kuinka eri tavalla sitä kokee joulun. Muistan kyllä äidin sanoneen, että mitään väärää ei ollut tapahtunut,  kortit eivät vaan olleet juuri tähän tilanteeseen sopivia. Äiti vakuutti, että ne eivät mene hukkaan, voimme lähettää ne tulevan vuoden jouluna. Siinä kohdassa ajattelin,  että  hyvä niin.  Kortit on kirjoitettu ja ne ovat tulevan vuoden joulua varten valmiina.

Muistoja Taalintehtaalta

Niitä on paljon!  Ei edes muista  ihan kaikkea, mutta jotakin on tarttunut mukaan. Osa muistoista liittyy jouluun, vieläkin hotellin mäellä on joulukuusi aivan kuten se on ollut myös minun lapsuudessani ja nuoruudessani. Monet taalintehttaalaiset ovat laittaneet siitä kuvia, heti  muisti itsekin, että juuri tuollainen se oli silloin,  kun itse olin Taalintehtaalla.. Haluan aina pitää Taalintehtaan mukana, se on minulle osa elämääni.

Halu ymmärtää

Se on kyllä kasvanut ihan uusiin mittasuhteisiin näiden poliittisten lakkojen aikana. Kenties vielä enemmän tämän päivän jälkeen, sitä ei ikinä tiedä. Varmaan tässä on myös epäoikeudenmukaisuus mukana, en minä muuta selitystä tälle keksi. Nyt mennään eteenpäin!

Ei lakkoilu koskaan mukavaa ole, mutta minkäs tälle tekee...

Eihän lakkoilu ole mukavaa, mutta eipä tälle myöskään mitään mahda. Toisaalta olen yrittänyt ymmärtää molempia, sekä hallitusta että ammattiyhdistysliikettä, mutta toki siinä on myös omia haasteitaan. Ymmärrän sen, että julkinen talous pitää saada kuntoon, mutta senkin voisi tehdä oikeudenmukaisemmin. Sitä kai näillä lakoilla ajetaan takaa. Nyt mebbäön näin tätä lakkopäiväö!

Itsenäisyyspäivä 2023

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille mun ystäville! Kiitos kaikille upeasta tuesta konserttien ja niiden harjoitteluvaiheiden aikana, tuki on ollut tosi hienoa. Kyllä on riittänyt iloa ja mahtavaa ihan pitkin tätä vuotta, ei ole kertaakaan ollut sellaista oloa, että en pystyisi tekemään näitä juttuja. Niin paljon vaan on ollut kaikenlaista, että välillä on ollut tunne, ettei jaksa. Mutta nyt on aika olla hyvällä mielellä!

Ei halua uskoa!

Että vuosi 2023 on jo viimeisessä kuukaudessaan, näin se nyt vaan on. Tänään ihmettelin sitä iloa, mitä on ollut ihan kiitettävästi joka päivä. Toivon sitä samaa iloa myös joulukuussa!