Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on 2023.

Vuosi vaihtuu

Alkavalle vuodelle toivon monia hyviä päiviä, juuri niin paljon kuin niitä tulee. Aion asennoitua uuteen vuoteen samalla tavalla kuin olen vuonna 2023 asennoitunut Ajattelen, että päivien hyvyyden tai huonouden saa ratkaista  aika pitkälle itse. Uusi vuosi alkakoon!.

Tarkkana taas!

Kerran aiemminkin on pitänyt olla omaa pihaa putsatessa tarkkana, syy oli ihan sama kuin tänäänkin. Sain nopeasti lumikolan tyhjäksi,  myös postilaatikolle mennessä sai olla tarkkana, ettei jää mihinkään lumikasan alle.  Mutta hyvin sujui lehden haku taas kerran ja kerrankin olin ajoissa!

Loppuvuoden paras päivä

No, olihan se! Kaupungilla tuli oltua ja Taalintehtaan autolla mentyä. Toinen reissu meni saman kaavan mukaan,  hyvä mieli on tullut.  Reppuni oli todella painava, niukin naukin sain sen nostettua viereiselle penkille. Kotiin päästessä oli mukavaa,  kun Marko toivotti minulle hyvää uutta vuotta, minäkin toivotin hänelle!  Toivottavasti meille tulee hyvä vuosi myös  ensi vuonna!

Olin iloinen

Olin niin iloinen, kun sain mieluiset lahjat. Kalenterin kirjoittamisen saa aloittaa heti uudenvuodenpäivänä, tätä ei olekaan tuon kalenterin kanssa kovinkaan usein tapahtunut. Melkein aina on ollut jokunen päivä edellisestä vuodesta, mutta nyt vuotta 2024 aloittaessa ei ole ihan näin. Helmikuulle tulee ylimääräinen karkauspäivä, mutta mitään muuta ihmeellistä ei ole tulossa.  Joulu on mahtavaa!

Onko iloa?

Kyllä sitä on!  Tänään on ollut iloinen päivä, juhlalautasilta on syöty monta päivää, nyt otetaan arkilautaseet! Oli tosi hienoa saada Luonnonystävän vuosikirja jo kahdeksatta kertaa! Nyt saan kirjoittaa heti viikon alusta asti,  se on tosi mukavaa!  Jouluaatto oli niin reipastahtinen,  että hyvä oli, että jaksoin koko päivän!  Joulutervehdyksiä oli tullut niin mun sivuille kuin tarinoihinkin, tää on niin mahtavaa!

Joulupäivä 2023

Joululahjat olivat taas mieluisia,  enpä usko, että mitään niistä täytyy vaihtaa. Olen aina saanut hyvin mieluisia joululahjoja, se on aina ollut todella mukavaa.  Aika paljon on ollut myös joulutervehdyksiä,  osa on ollut tarinoissa ja osa on tullut kommentteihin. Marraskuu oli erityinen kuukausi, koska minulla ja Markolla tuli vuosi Facebook-kaveriutta täyteen.  Toki me nähdään myös livenä aina silloin, kun ajosarjat osuvat Saloon. Se on myös mukavaa!

Viikko vielä....

Tämä viikko on todellakin laittanut minut miettimään. Olin miettinyt sitä,  kuinka eri tavalla sitä kokee joulun. Muistan kyllä äidin sanoneen, että mitään väärää ei ollut tapahtunut,  kortit eivät vaan olleet juuri tähän tilanteeseen sopivia. Äiti vakuutti, että ne eivät mene hukkaan, voimme lähettää ne tulevan vuoden jouluna. Siinä kohdassa ajattelin,  että  hyvä niin.  Kortit on kirjoitettu ja ne ovat tulevan vuoden joulua varten valmiina.

Muistoja Taalintehtaalta

Niitä on paljon!  Ei edes muista  ihan kaikkea, mutta jotakin on tarttunut mukaan. Osa muistoista liittyy jouluun, vieläkin hotellin mäellä on joulukuusi aivan kuten se on ollut myös minun lapsuudessani ja nuoruudessani. Monet taalintehttaalaiset ovat laittaneet siitä kuvia, heti  muisti itsekin, että juuri tuollainen se oli silloin,  kun itse olin Taalintehtaalla.. Haluan aina pitää Taalintehtaan mukana, se on minulle osa elämääni.

Halu ymmärtää

Se on kyllä kasvanut ihan uusiin mittasuhteisiin näiden poliittisten lakkojen aikana. Kenties vielä enemmän tämän päivän jälkeen, sitä ei ikinä tiedä. Varmaan tässä on myös epäoikeudenmukaisuus mukana, en minä muuta selitystä tälle keksi. Nyt mennään eteenpäin!

Ei lakkoilu koskaan mukavaa ole, mutta minkäs tälle tekee...

Eihän lakkoilu ole mukavaa, mutta eipä tälle myöskään mitään mahda. Toisaalta olen yrittänyt ymmärtää molempia, sekä hallitusta että ammattiyhdistysliikettä, mutta toki siinä on myös omia haasteitaan. Ymmärrän sen, että julkinen talous pitää saada kuntoon, mutta senkin voisi tehdä oikeudenmukaisemmin. Sitä kai näillä lakoilla ajetaan takaa. Nyt mebbäön näin tätä lakkopäiväö!

Itsenäisyyspäivä 2023

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille mun ystäville! Kiitos kaikille upeasta tuesta konserttien ja niiden harjoitteluvaiheiden aikana, tuki on ollut tosi hienoa. Kyllä on riittänyt iloa ja mahtavaa ihan pitkin tätä vuotta, ei ole kertaakaan ollut sellaista oloa, että en pystyisi tekemään näitä juttuja. Niin paljon vaan on ollut kaikenlaista, että välillä on ollut tunne, ettei jaksa. Mutta nyt on aika olla hyvällä mielellä!

Ei halua uskoa!

Että vuosi 2023 on jo viimeisessä kuukaudessaan, näin se nyt vaan on. Tänään ihmettelin sitä iloa, mitä on ollut ihan kiitettävästi joka päivä. Toivon sitä samaa iloa myös joulukuussa!

Marraskuun viimeiset päivät

Vauhdilla ne menevät, ihan kuten koko kuukausi on mennyt! Tuntuu kyllä siltä, että karaokekonsertin eteen on tehty ihan kaikki, mitä tehtävissä on, ei sitä voi itseään uuvuttaa harjoittelulla. Mutta nyt mennään täysillä kohti xonserttia!

Konsertti ois vielä tulossa .

No just näin, karaoken konsertti olisi vielä tulossa. Olen harjoitellut todella paljon,  en kyllä muista, olenko koskaan harjoitellut ihan näin paljon. Olen tarttunut harjoittelumahdollisuuteen aina, kun on vaan osunut sopiva tilaisuus. Linja-automatkat, koti... Paikkoja on ollut todellakin paljon! Opettajallakin on osuutensa mun kappalevalinnassani, koska tää mun esityskappaleeni oli ensin hänen valintansa.  Nyt on mennyt jo niin pitkälle, että on konserttikappale!

Just nyt.

Kissat kehräävät Niin paljon on Menossa just nyt. Kaikki on hyvin.  Voisko mikään olla Paremmin...

Konserttiaika pyörähti käyntiin!

Ja millä tavalla! En olisi ikinä osannut kuvitella jonkun meistä laulavan klassisen musiikin mestariteosta ,  en ollut aiemmin sitä missään konsertissa kuullut. Hieno veto opettajaltamme oli se, että Gustafssonin suvun naiset  laulavat peräkkäin. Minä lauloin ensin, sitten isän serkku heti perääni. Hienoa oli, kyllä mä niin nautin!

Aika hyvä juttu!

Aika hienosti sain sovitettua karaokeharjoittelun bussimatkojen lomaan, kun olin sen suunnitellut. Tänään on viikon viimeinen päivä,aika sateisen harmaata on tänäänkin. Hyvä mieli jää, haluan antaa sitä muillekin!

Upeaa fiilistä ja viikonloppua

Hieno fiilis on jäänyt tästä marraskuun ensimmäisestä kokonaisesta viikosta, on vaan ollut niin hienoja juttuja viikon aikana. Yksinlaulukonserttiin tulevaa laulua en ole vielä päässyt treenaamaan,  mutta suunnitelmissa on treenata myös sitä. Ehkäpä tänään jossain kohtaa  päivän aikana tulee sekin treenattua . Luottavaisin mielin ollaan konsertin suhteen,  toivottavasti molemmat menisivät hyvin!

Onhan se nukavaa

Kun saa konserttia varten hienon kappaleen laulettavaksi. Opettajan valinnasta se lähti liikenteeseen, viime viikolla lauloin sen uudelleen, nyt se on valikoitunut konserttiin En olisi ikinä uskonut tämän menevän näin, mutta näin  tämä nyt on mennyt. Upein mahdollisuus ikinä!

Aika mukavaa!

No onhan se, kun on ollut ihan mukava päivä! Tänään sain laulaa toisen konsertin kappaleen, josta olen pitänyt kovasti.  Enkä voi vieläkään unohtaa tätä päivää! Lauloin karaokekappaleeni vieressäni istuneelle naiselle ja myös Markolle, Se on  mukavaa!

Mitä on suunnitelmissa?

Ainakin se, että aloitan tämän viikon aikana itsenäisen harjoittelun marraskuun aikana olevia konsertteja varten. On mukava harjoitella muiden kanssa, mutta pidän myös itsenäisestä harjoittelemisesta. Onneksi olen omalta osaltani jo lyönyt laulut lukkoon, sekin mahdollistaa itsenäisen harjoittelun aloittamisen.  Minä olen tyytyväinen,  kun saan olla laulamassa!

Pidin oikein kovasti mun kappaleesta!

Kyllä, mun opettajan valinta oli kerta kaikkiaan hieno. Oli ensimmäistä kertaa sellainen kappale, josta ihan selkeästi piti. Eikä tullut mieleenkään,  etteikö sitä voisi laulaa uudelleen, mutta toki muitakin vaihtoehtoja on. Olen vaan nyt niin onnellinen,  kaikki on hyvin, tänään taas lauletaan, hyvällä mielellä mennään!

Mä vaan olen ...

Nautin siitä,  että on näitä hyviäkin päiviä viikon mittaan,  niin on nyt tällä viikolla ollut aika monta kertaa. Nyt on kyllä menty ilolla tämä viikko eikä yhtään huonoa päivää ole ollut.  Paras yksittäinen päivä on ilman muuta ollut torstai, päivä, jona kaikki meni nappiin!

Onhan niin hienoa

Kun kaikki menee hyvin, tässä on nyt ollut monta hyvää päivää. Voi vitsi sentään  millaisia nämä päivät ovatkaan olleet, eipä ihan heti tule mieleen,  että päivät olisivat olleet näin hyviä. Mutta nyt oli ja tyytyväinen saa olla!

Aika huikea päivä!

No, olihan se torstai aika hieno päivä, en kyllä ikinä unohda sitä. Laulu sujui, kaikki oli niin kohdallaan,  lauluvalinta, ihan kaikki. Tiesin,  että saan sen menemään, aika luottavainen olin, kun kolmantena olin vuorossa. Laulu oli niin kohdallaan,  kyllä sen kuuli myös opettajan kommentista.  Hyvä mieli lähteä nyt vielä perjantaihin, kaikki on hyvin!

Jännittävin karaokepäivä ikinä!

Kyllähän se ilman muuta tänään on, kun me näitä opettajan valintoja laulamme. Omasta kappaleestani voin sanoa, että aika kunkku kappale se on. Heti saatuani tiedon laulettavasta kappaleesta laitoin sen Spotify-listalle, parilla listalla taitaa olla. Mutta nyt toivon, että mun kappalerni menisi mallikkaasti, sitä odotellessa!

Lomalta paluu

No sehän tässä edessä on, ihan mukavalta se tuntuu. Kyllä lomalla oleminenkin on ollut mukavaa, se auttaa jaksamaan nyt tän kaikkein pimeimmän ajan. On niin mukavaa nauttia kursseilla käymisestä, kun on lomaillut tän viiden päivän periodin. Kyllä nyt on ihan mukava juttu, kun pääsee laulamaan!

Toiveita ois!

Ainakin se, että opettajan käsi ei kävisi hiiren napilla niin usein.  Kun välillä tuntuu, että se käy liian usein.  Kyllä mä tälle olen selityksen saanut, mutta en vaan ole jostain syystä voinut ymmärtää, mikä pointti välisoittojen pois kelaamisessa on. Pointtina taitaa olla se,  että välisoitot vievät aikaa laulamisesta, siksi niitä on kelattu pois. Joten nyt olisi aika ymmärtää eikä raivota kelaamisesta.

On tämä syysloma mennyt pian!

No onhan se! Kun on miettinyt,  että on ehtinyt aika paljon. Tänään mä olen ihmetellyt, kuinka upeaa lomaviikkoa on saanut mennä! Tänään kaksi mestaruusliigan peliä Salohallissa,  kun myös Tuto Volley pelaa oman ottelunsa Salohallissa.  Miesten liigaa ei olekaan aikoihin pelattu Salossa, joten sen puoleen on hyvä, kun Tuto Volleyn porukka tulee Saloon! Kiva nähdä livenä joukkue, jota on kannattanut etänä mestaruusligataipaleen alusta asti!

Parasta just tänään

On se, kun kaikki on hyvin. Saa laittaa luottavaisin mielin päivän liikkeelle.  Ei tarvitse ajatella mitään muuta kuin sitä, minkä löytää edestään. Ei tarvitse ajatella kuin sitä, miten päivän saa hyväksi. Mun päivä on ihan parasta just sellaisena kuin miksi sen teen. Tänää  on ihan paras päivä!

Syysloma liikenteeseen!

No just näin, yksi italian tunti on vielä tänään ja sen jälkeen loma lähtee liikenteeseen.  Mulla menee iso osa lomaviikkoa karaoken harjoittelemiseen, mutta ei mun lomaviikkoni suinkaan pelkkää karaokeharjoittelua ole,  toki siinä on myös muita juttuja.  Tänään me vaan ollaan iloisia siitä, että mieli on hyvä, nyt mennään  tällä!

Hauska kommentti!

No olihan se, Kiviojan Pirjo oli kommentoinut mun julkaisuani Facebookissa, että jaan valttikortteja läheisilleni.  Tuota en ollut tullut ajatelleeksi,  siksi vähän ihmettelin kommenttia. No varmaan asia on näin, mutta vasta Pirjon kommentti herätti minut tätä asiaa pohtimaan. Tänään olen pohtinut sitäkin, miten hienoa on, kun om ystäviä, jotka sanovat mitä vaan positiivista!

Upeat kaksi päivää

Kyllä mulla oli maanantai jo hyvä, kyllä mä osasin sen jo ennakoida. Paras aamun aloitus on se, kun laittaa puhelimeen musiikin ja syö maailman parhaan aamiaisen. Kurkistan huoneeni ikkunasta ulos, näen aika harmaan taivaan. Näillä mennään, päivästä tulee hyvä!

On ollu hieno päivä!

No kyllä, oikeastaan koko viikko! Ei voi napata yhtä yksittäistä päivää, vaan pitää katsoa koko viikko kerrallaan.  Tänään olen ajatellut perjantaita, kuinka hieno se oli! Illalla kotiin tullessa kaikki oli niin hyvin ja sai iloita!

Superhienoa!

Perjantaina Tepsi voitti ja lauantaina hävisi. Mutta perjantain ja lauantain aikana on ollut niin mukavia juttuja, että ei mitään rajaa. Olen monta kertaa miettinyt sitä, millaista linja-autonkuljettajilla on, kun minä olen kyydissä,  ei vaan ole koskaan tullut kysyttyä. Nytkin olisin voinut Markolta kysyä, mutta en vaan hoksannut.  Mutta yhtä kaikki,  superhieno on ollut!

Tätä ei tarvitse edes harkita

Että pyörällä jaloille tulleet pojat saavat anteeksi.  Minun pitää sanoa se heille, kun  näen heidät seuraavan kerran kaupungilla tai missä ikinä se onkaan mahdollista. Kun he pyysivät anteeksi, minä annan anteeksi, näin se menee!

Minua ei haittaa

Jos joku yö.menee vähän toista yötä huonommin. Onneksi minulle ei tule lovin usein näitä huonosti nukuttuja öitä, ne ovat minulla hyvin harvinaisia. Jos huonosti nukuttuja öitä tulee, se johtuu aika usein aivastelusta.  Harvemmin muut asiat valvottavat, mutta aivastelu on sellaista,mikä valvottaa.

Lokakuu liikkeelle!

Toivottavasti lokakuu olisi yhtä hieno kuin syyskuukin oli! Nyt on vaan niin mukavaa,  kun ehtii nauttia syksystä. Toivon kovasti upeaa lokakuuta, se olisi ihan todella mukavaa!

Niin parhautta!

No sitähän se elämä aina välillä on, etenkin nyt, kun kaikki on hyvin, tänään sen huomaa. Elämä on ihan parasta just nyt, ei tarvi ajatella, että ei osaa, kaikki osaa! Me osataan!

Tässä ja nyt

Mietin kaikkia ystäviä ja tuttuja, ihmettelen, kuinka kemiönsaareleaiset voivat muistaa minut niin hyvin. Kyllähän minä olin sielläkin aika pitkään, monet ihmiset tuntevat minut ja sitä kautta myös muistavat. Monet muistavat minut vieläkin, vaikka olen ollut jo liki kolmekymmentä vuotta sieltä poissa. Ei se minua haittaa, minusta on mukavaa, kun minut muistetaan!

Hieno juttu!

No onhan se, kun liki kolmekymmentä vuotta vanha Perniön joululehti löytyy, kun vähän paikkoja penkoo.  Tiesin kyllä lehden olevan tallessa, mutta en tiennyt, mihin se oli mennyt. Kyllä sen lehden löytyminen oli iloinen yllätys,  hyvä että emme olleet heittäneet sitä pois. Nyt olen sitä jo vähän selannut, omakin kirjoitus on sieltä löytynyt  Huh sentään,  miten sika rientää! 

On kyllä ollut hyvä päivä!

Tänään mä ihmettelen, kuinka hienoja päiviä on ollut! Musiikki on soinut kaikkina päivänä, niin se on soinut nytkin. Olen vaan ollut ihmeissäni, kuinka hyviä nämä päivät ovat olleet. Kyllä mä vaan olen nauttinut näistä hyvistä päivistä, mitä syksyyn on tullut, kiitos!

Ihan parhainta

On se, kun keskiviikko on tiistaita parempi.  Tämä on se mun normaali vapaapäivä, se on hyvä fiilis! Oli mukava kertoa, että tänään oli parempi päivä kuin tiistaina. Eikä haitannut sekään, että ääni on painuksissa, oon ihan luottavainen, että karaoke onnistuu!

Aamufiilis!

Onhan se tosi mukavaa, kun saa aamun hyvin liikenteeseen, kun saa kaikki hyvän päivän ainekset kuntoon. Voi vitsi, miten hienoja mun päivät ovat viimeisten viikkojen aikana olleet, on ollut taas monta hyvää päivää! Ja niitä tulee enemmän!

Synttäriviikko lähtee käyntiin!

No se on just näin, viikonloppuna meillä molemmilla, sekä äidillä että minulla, on syntymäpäivä. Minä aloitan,  naapurimme on välissämme, sunnu raina on sitten äiti. Tässä se lähtee pikkuhiljaa käyntiin! 

Om vain yksi meidän Tepsi!

Onhan se tosi hienoa, kun kausi alkaa kolmella voitolla! Yhdestä ottelusta tuli kaksi pistettä jatkoaikavoitosta, kahdesta muusta kolme pistettä. Voittojen tiellä on hyvä olla, mutta tärkeää on se, että myös tappion hetkellä seistään joukkueen takana.  Ei ole kovin mieltä ylrntävää lukea, miten Tepsin kannattajat törttöilevät vieraspelimatkoilla, miksi pitää olla aivoton? Kannattajat tekevät hienoa työtä kannattajakulttuurin eteen, mutta miksi pilata sitä aivottomalla törttöilyllä?

Tää on niin tätä!

Kun on hyvä mieli,  kaikesta nauttii niin paljon enemmän. Elämä on ihan parasta just nyt! Mä vaan yritän parhaani mukaan  nauttia ja olla kyydissä mukana. Se vaan on niin mukavaa, kun kaikki on niin hyvin kuin vain voi olla! Niin se vaan on elämä mennyt! Tänään on kaikki hyvin!

Parasta just nyt

On se, kun on hyvä mieli jostakin asiasta, jonka on jo saanut tehtyä. Olen niin iloinen just tästä hyvästä mielestä,  joka pyrkii tulemaan ihan viikon jokaisena päivänä. Tänäänkin on ollut halua olla hyvällä mielellä  ja se on hyvä. Tänään minun ei tarvitse mennä kouluun,  vaan nyr saa olla niin kuin haluaa!

Aika mahtava päivä

Onneksi sain anteeksi tökerön sanomiseni, olin niin pikaistuksissa siitä, että kaupungille tullessani olin elehtimisen kohteena. Elehtiminrn tarkoitti ditä, että minun pitäisi mennä pois. Ei se ekehtiminen sinällään aiheuttanut suuttumusta, vaan se, että  sitä tehostettiin vihaisin sanoin,  se oli se, mikä sai minut puhumaan tökerösti äidilleni  puhelimessa.  En kyllä puhu tökerösti kovin usein,  joten siksikin oli anteeksipyynnön sihetta. Hyvä, kun sain anteeksi!

Ei yöllistä aivastelua

En aivastellut ollenkaan sunnuntain ja maanantain välisen yön aikana,  se oli hyvä, että edes yksi yö menee ilman aivastelua ja lentävää räkää. Mutta yhtä kaikki, tuntuu hyvältä,  kun ei tarvitse miettiä, tuleeko aivastus, lentääkö räkä. Näillä nyt mennään, näin on hyvä.  Kaikki on ihan hyvin!

Harmittaa tämä nenä!

Kun se on tukossa kuin Turusen pyssy.  En tiedä, onko täällä mun huoneessa vielä pölyä, tekeekö se tätä jatkuvaa aivastelua ja lentävää räkää. Äiti arveli, että olen voinut altistua pölylle,  se sitten tekee sitä, että koko ajan aivastelee.  Mutta se kyllä auttaa,  kun pyyhkii pölyt pois. 

Ihan hienoa!

Oli kyllä kerta kaikkiaan hieno päivä! torstaina! Ja se kantoi minut tähän syyskuun ensimmäiseen päivään! Uskoisin, että myös tästä syyskuun puolelle menevästä osasta viikkoa tulee oikein hyvä. Ja mä vaan olen niin iloinen, kun kaikki on niin hyvin! Tästä se syyskuu lähtee liikenteeseen!

Meidän kodin paras paikka

Kyllä se ilman muuta on parveke, siellä menee suurin osa ajasta varsinkin kesäisin. On meidän kodissa muitakin paikkoja, joissa voin olla, mutta parveke on kyllä paikka, jonne tulee kaikkein eniten mentyä. Taas sitä istuu parvekkeella ja nauttii olostaan, tämähän on parasta just nyt. 

Loppukesän Cha Cha Cha!

Lasitehtaan puiston leikkipaikka saa uudet puistokeinut. Mulla on kuukauden päivät  omaan synttäriin, Tänään on ollut erityinen päivä, kun on niin hyvä mieli. Just on kaikki hyvin, niin hyvä mieli ja kaikki hyvin!

Saisko saman fiiliksen uuteen viikkoon?

Voishan se ihan mahdollista olla, tietysti se riippuu siitä,  millaiseksi teen sen. Kaikki on minusta itsestäni kiinni. Tänään mä vaan olen onnellinen siitä  että kaikki on kohtuullisen hyvin,  näillä sitä mennään! Kohti uutta ja iloista viikkoa!

Oma hyvä fiilis

Tänään erityisesti on huomannut, miten hienoa päivää on saanut mennä. Tänään aurinko paistaa ja mä olen onnellinen. kun kaikki on hyvin. Just nyt on kaikki hyvin, tässä ja nyt. Nyt mennään! 

Upea viikko!

No se täytyy kyllä sanoa, koirat ovat pitäneet tosi hyvin huolta siitä, että olen hyvällä tuulella. Yksikään päivä viikon aikana ei ole ollut huonotuulinen,  se on ollut todella hieno asia. Remi ja Samu ovat onnistuneet parhaiten pitämään minut hyväntuulisena, mutta ei vanhuskaan ole jäänyt yhtään huonommaksi. Tänää  vaan viikonloppu, näillä mennään!

Kurssivalmisteluja

Vähän täytyy jo niitäkin tehdä, kun lomaa on reilut kaksi viikkoa vielä jäljellä. Kielikurssit ovat ok siltä osin,  että kirjat ovat viime työkauden jäljiltä valmiina. Niitä ei enää tarvitse tulevalle työkaudelle ostaa. Yksinlauluun tarvittavia nuotteja olen monistanut  kun tarkoituksena on ottaa uutta laulettavaa mukaan Tietenkin otan sitten tarpeen mukaan lisää, mutta kolmella laululla pääsen mukavasti liikkeelle. Se om aika hienoa!

Jonckheeret liikenteessä!

No näinhän se on! Kyllä tuota toista tuli nähtyä kesän aikana pikavuorossa, mutta maanantaina oli jo tullut Kemiönsaaren vuoroon.  Pitkän aikaa oli ollut korjaamolla, mutta nyt kyllä tuntuu hienolta, kun on taas liikenteessä!

Vähänkö mukavaa!

Kun uusi viikko alkaa ja tajuaa, miten nopeasti viikko menee. Elokuu on jo kutakuinkin puolivälissä, koulussa on oltu kohta viikko. Eikä minullakaan mene kovin kauan, kun kansalaisopistonn kurssit taas alkavat. Kuinka mukavaa on, kun kaikki on hyvin ja nyt mennään eteen päin!

Sunnuntai

Istun parvekkeella, siemailen juotavaa, aamiaissämpylät on juuri syöty.  Olen vaan niin onnellinen ja iloinen tästä kaikesta,  mitä on viikon aikana tapahtunut,  ei se ole ollut ihan vähän.  Just se, että pitkä matka on mennyt hyvin, onhan se tosi hienoa myös minulle.  Onhan se tosi hienoa, kun reissu on onnistunut!

Upeaa, mahtavaa!

Onhan se tosi hienoa, kun juttelee Markon kanssa ja hän kertoo riparireissun menneen hyvin.  Kyllä sitä nyt osasi odottaa, kun tietää, kuinka kokeneesta linja-autonkuljettajasta on kyse.  Katsoin Markon Facebook-sivulla ollutta kuvaa , kyllä siinä henki meinasi salpautua,  kun maisema oli niin hieno. Mutta nyt on hyvä mieli siitä, että reissu on mennyt hienosti!

Huomaa, että syksy on tulossa

Kyllä sen huomaa, etenkin koulujen alkaessa ja kansalaisopiston ilmoittautumisten lähtiessä käyntiin. Minulle tärkeä syksyn merkki on, kun opiston kurssit alkavat pitkin syyskuun ensimmäistä viikkoa, neljänä päivänä olisi tarkoitus mennä. Vielä jaksaa, hyvä on mieli!

Aamuisia ääniä

Joka arkiaamu kello kuudelta sairaalanmäeltä on kuulunut räjäytyksen varoitusääni. On kuulunut myös Ylhäisissä asti,  matkaa sairaalanmäeltä meidän kotiimme on reilut kaksi kilometriä. Perjantaina se vielä kuuluu,  mutta viikonloppuna sitä ei ole juurikaan kuulunut, kun räjäytyksiä ei tehdä viikonloppuisin.  Tänään on hyvä päivä! Ainakin haluaisin olevan niin!

Ja nyt...

On kyllä niin hieno kesä kuin vain voi olla, aurinko paistaa,  lintujenkin ääntä olen vielä kuullut.  Kunna juttu, että kesä voi olla niin hieno, aina hienommaksi se tulee, mitä enemmän on puuhaa  kyllä mä nautin!

Onhan se hyvä asia!

Kun linja-autolaiturit saavat uuden asfaltin.  Toki se on tarkoittanut sitä, että on pitänyt mennä Mariankadulle linja-autoa odottamaan,  mutta eipä tuo nyt ole pahemmin minua haitannut. Manasin opasteiden puuttumista,  mutta muuten on sujunut hyvin. Olen miettinyt sitä,  että kyllä siinä haukkuu väärää puuta, kun asfalttityöntekijöitä haukkuu, hehän tekevät meille uutta tienpintaa!

Nyt se sitten alkaa!

Koululaisten kesäloma! Tänään mun kavereistani monilla loppuu peruskoulu, muutamat pääsevät ylioppilaaksi. Muistan omat lakkiaiseni vuonna 1995, silloinkin koulun päätöspäivä oli kesäkuun kolmas päivä. Ne muistot ovat mielessäni nyt, kun on kouluvuoden päätös. Nyt mennään kohtu kesää!

Kesä alkoi kalenterin mukaan

No niinhän se teki! Kesä on mulle ihan parasta aikaa, vaikka olenkin syntynyt syksyllä. Mutta kesäsuunnitelmia on aikamoinen liuta tehtynä, nyt pitää katsoa, mitkä niistä saa toteutettua. Varmaan aika monet saa, mutta katsotaan nyt. Ainakin se, että on turistina omassa kaupungissa,  viime kesänä se oli superhienoa!

Vapunpäivänä 2023

Olin vapunpäivänä torilla kuten aina. Olin onnellinen,  kun vappuviikolla meni hyvin, kyllä kelpasi fiilistellä. Tänään katsoin, että.in se vaan hienoa, kaikki on just niin hyvin kuin vain voi olla!

Kesän suunnittelu

Se on jo alkanut, varmaankin kuljen muutaman linja-autoreissun kesän aikana. Ne samat paikat käyn kuin kesällä 2022, voi olla, että tulee jotain uuttakin matkaan. Muurlassa voisi käydä myös itsenäisesti, yleensä siellä tulee käytyä vain kirkonmenojen aikana. Mutta nyt voisi ihan kesäloma-aikana mennä, hienoa se oo! Hyvä mieli!

Paljon kiitoksia Karhubasketin ja Vilppaan kannattajille!

Puoli tusinaa ottelua tammikuusta huhtikuuhun.  Tätä oli mun punavalkoinen maihinnousuni,  jonka koin onnistuneen aika hyvin. Tänään oli aikaa kelata, mitä oli tapahtunut,  myös Karhubasketin kannattajien osoittama arvostus, se on aina mukanani.  Kiitos Forza Viilpuralle,  hymy ei hyydy edes silloin,  kun hävitään  , vaikka aina se toki harmittaa.  Ilman teitä Forza Vilpuran porukoita mulle ei olisi koskaan tullut tätä hienoa mahdollisuutta.

Onhan tää outoa

Aluksi tuntuu oudolta, kun ei enää tarvitse lähteä, mutta kyllä sitä siihen tottuu. Syksyllä  mennään uusin voimin ja nautitaan tekemisestä, samalla tavalla kuin nytkin olen nauttinut. Ja mielellään sitä on aina lähtenyt, kertaakaan mulla ei ole ollut  sellaista oloa, että en olisi halunnut lähteä.  Joskus tällaista on voinut tulla, mutta ei  kyllä kovinkaan usein.  Aina on tykännyt lähteä,  vaikka on niitä rankkoja hetkiä myös. Kiitos mun kurssikavereille!

Ajatukset ja kiitokset

Kiitos, Forza Vilpura! On ollut paljon hienoja asioita,  joista olen Forza Viilpuralle kiitollinen.  Tammikuussa tätä fanittamista aloittaessani en ollut ollenkaan varma, oppisinko näitä kaikkia  juttuja, mitä tuli opeteltavaksi. Ihan vähän ei ollut, vaan oli todella paljon.  Mutta kuudenteen otteluun mennessä oli opittu ihan kunnolla ja siinä sitä oltiin mukana  Ei se ensimmäisenä ollut mielessä, mutta ei se myöskään heti mielestä lähtenyt. Kiitos myös kaikille,  jotka ovat olleet mukana mun punavalkoisessa maihinnousussa!

Kirjo, kirjo...

Autismin kirjo pitää aina ottaa huomioon harrastuksia suunnitellessa, ei voi mennä kuin päätön kana.  Pitää aina miettiä sitäkin  että lepää, sen kirjo on kyllä tehnyt vähän liiankin tehokkaasti.  Paljon antaisin, jos kirjoa ei olisi. Kyllä sitä päättömän kanan vikaa on, mutta kirjo pitää pahemmat kanailut poissa.

Onnittelut Kuusamoon!

Onnea Kuusamoon! Hienosti pelasivat läpi kauden, aika hieno oli seurata heidän pelaamistaan. Tänään just mietin, että toinen peräkkäinen mestaruus kuten Tepsille naisten salibandyssa, miten ihmeessä sankaritarinoita tulee? Onnea vielä kerran!

Päivä nyt

Oli se hyvä mieli tänään, kuinka se nyt otetaan. Tänään autoin äitiä kodinhoitohuoneen siivouksessa ja minulle se oli tärkeä juttu. Omaakin huonetta vielä järjestelen, olen tykännyt sitäkin tehdä.  Hyvä mieli on nyt ja kaikki kohdallaan!

Sopivasti onnellinen

Just näin se menee, taas on sellainen sopivan onnellinen päivä. Tänään mä ajattelen Forza Vilpuran porukkaa, joka on menossa Kauhajoelle,  en ole itse nyt menossa. Minulle riittävät  nämä Salon ottelut ihan hyvin,  Kyllä mä nautin siitä,  että saan kannustaa omassa kaupungissa!

Toiveissa Taalintehtaan reissuun!

Että näkisin mahdollisimman monta ystävää reissun aikana. Toki mä toivon, että olisi hyvä mieli, toivon myös, että pääsisin tuttujen kuljettajien kanssa. Olenhan minä kulkenut monta kertaa pieniä matkoja kaupungilta kotiin, mutta nyt Taalintehtaalle!

Parasta just nyt!

On se, kun saa taas laulaa! Parikaraokea ei ole ollut kokonaiseen viikkoon, joten nyt tuntuu taas ihan mukavalta mennä. Taas on se toivelaulun miettiminen,  on siinä sekin, kenen kanssa laulaa. Mutta nyt vaan toivoo, että mahdollisimman hyvä laulu löytyisi. Kyllä se löytyy!

Fiilis kohdillaan

Tänään just, löytäisin mun ystävät aina, mistä ikinä lähtisin etsimään. Nyt sitä toivoo, että Markon laskettelureissu menisi hyvin, oon kyllä luottavaisin mielin sen suhteen. Nyt alkoi arki pääsiäisen jälkeen,  ihan hyvältä sekin tuntuu. Kaikkia kansalaisopiston kursseja on ihan muutamia kertoja jäljellä, osittain mennään myös toukokuulle.  Aamulla soi musiikki ja nyt nautitaan, nyt mennään hyvin iloisesti!

Koripallofiilistä

Oli kyllä huikea fiilis, en kyllä ikinä muista kannustaneeni niin lujaa kuin nyt. Kiirastorstaina olin odottamassa paikkuriani, ehdin jutella muutaman sanan Markon kanssa.  Sanoin, että luotan Vilppaaseen ja yritän kannustan niin hyvin kuin mahdollista. Onhan se hienoa, kun saa kannustaa omaa joukkuetta, aina se on mahtavaa! OI VILPAS ON!

Tänään pelataan!

Ja toivottavasti myös voitetaan,  että saadaan sarja katkolle pääsiäisperjantaiksi Saloon! Ihan parasta just nyt on se, että on Vilppaan kannattaja, siellä sitä on neljän ottelun verran ollut mukana ja nauttinut olostani. Mä vaan olen onnellinen siitä, että Forza Vilpura on antanut mulle mahdollisuuksia,  joita en olisi koskaan voinut kuvitella saavani. On siinä sukulaisillakin näppinsä pelissä, ihan hieno juttu kun ovat saaneet myös minut mukaan!

Fiilis ja mahtavaa

Tänään olen hyvän mielen orja, kun aurinko paistaa. Tänään on ollut hyvä päivä, kyllä mä selviän tästä päivästä. Iloinen on, kun italiakin on viimeistä kertaa ennen pääsiäistä, se on mukavaa, kun saadaan lomailla. Tämä viikonloppu on vaaliviikonloppu, kun sunnuntaina on vaalit. Tänään on iloa, kun on kaikki kohdallaan!

Parasta just nyt

Ihan parasta just nyt on se, että tänään ei tarvi mennä kansalaisopistoon. Torstaina saa rauhassa toimittaa asioita sikäli kuin niitä on. Vapaapäivä auttaa minua lepäämään, koska autismin kirjolla ollessa vaatii myös lepoa.  Tänään mä vaan olen onnellinen,  kaikki on hyvin!

Koripallofiilistä

Onhan se ollut tosi hienoa, kun on saanut neljän ottelun verran Vilpasta kannustaa. Monta juttua on tullut tehtyä ensimmäistä kertaa, sekin on ollut tosi mahtavaa. Etenkin tifon alla oleminen ensimmäisessä puolivälieräottelussa, se oli jo aikamoinen juttu! Mulle jo ensimmäiseen otteluun tulo oli ihan oma juttunsa, hienosti Forza Vilpura on ottanut minut mukaan. Eikä minua tarvinnut edes patistaa mukaan, vaan itse päätin mennä. Nyt olen sitten ollut kaikissa neljässä ottelussa Forza Vilpuran mukana ja on ollut hienoa!

Just nyt

Odottelen innolla parikaraoken laulamista. Se vaan on niin hienoa! Ei minulle silloin reilu kuukausi sitten tullut edes mieleen, kuinka hienoa laulaminen on! Kuinka mukava on saada toiset ilahtumaan ja lyödä lukkoon omat kappaleet. Kaikki tuntuu hyvältä, ei sitä tarvi sen ihmeemmin selittää.  Ihan  parasta! Ja vielä se, kun soitä pitää!

Uusi viikko liikkeelle ja hyvin menee!

Eikä haittaa ollenkaan,  vaikka joutuukin menemään hammaslääkäriin aamupäivällä. Kyllä siinä vielä ehtii karaoketunnille ihan hyvin,  vaikka tää hammaslääkärireissu tulikin. Tänään on hyvä päivä!

Olipa hienoa!

Olla koripalloa katsomassa,  neljättä kertaa olin. Tifon alla oleminen oli minulle ihan uusi juttu, vähän laittoi miettimään, riittävätkö käsivoimani tifon kannatteluun. Aika lailla ongelmitta se tifon kannattelu sujui, laskiessani sitä alas ajattelin,  että nythän on sitten tämä tifon alla oleminen koettu. Vau, mä tein sen!